Meer dan 1.000 inzendingen voor pakket op Moederdag

Op Moederdag zijn moeders uit verschillende gebieden blij gemaakt met een pakket. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Het Moederdagproject van Stichting Amor Vitae legt jaarlijks een enorme nood bloot. De omstandigheden waaronder vrouwen wonen die in aanmerking zijn gekomen voor een pakket zijn verre van ideaal. Dit jaar heeft de organisatie maar liefst 1.038 inzendingen binnen gehad.

In het Moederdagprogramma, dat 13 mei op YouTube is verschenen, noemt voorzitter Gail Eijk het een recordaantal. De voorgaande jaren, waren het rond de 600 inzendingen. Het vorig jaar vond het project vanwege corona geen voortgang.

Dit jaar trok Eijk met haar team met mondkap, laarzen en paraplu's door de straten om de pakketten af te leveren. Van dit aantal zijn dertig moeders uitgekozen, die een pakket ter waarde van SRD 7.000 hebben ontvangen.

In het goed gevulde pakket zaten levensmiddelen en waardebonnen. Voorafgaand aan het verstrekken van de pakketten konden personen een moeder opgeven, die onder slechte omstandigheden woont. Bij de selectie is veelal gelet op vrouwen met veel jonge kinderen. Vaak gaat het om alleenstaande moeders met slechte woon- en leefomstandigheden. Het project wordt goed ondersteund door verschillende grote- en kleine ondernemingen.

Naomi Hoever

VANDAAG