Regering aan tafel met vakbonden voor sociaal akkoord herstelplan

President Santokhi vandaag in DNA. Beeld: DNA TV
Print Friendly, PDF & Email

President Chan Santokhi wil dat de regering op een lijn staat met de vakbonden om te komen tot een sociaal akkoord voor het herstelplan. Er is voor morgen een bespreking gepland met de vakbonden. De regering wil zoveel mogelijk hun inzichten meenemen met betrekking tot het pakket van maatregelen, dat moet gaan leiden tot een sociaal akkoord. De regering vindt dat ook de vakbonden zich zoveel mogelijk moeten kunnen terugvinden in het herstelprogramma.

De vakbonden hebben onderling onenigheid, waardoor het voor de regering lastig is om te kunnen onderhandelen. Daarnaast hebben de verschillende vakbonden, meerdere en zeer verschillende inzichten gepresenteerd, die hemelsbreed van elkaar verschillen.

“We gaan nu werken naar het integreren van de voorstellen. We werken eraan om het aantal voorstellen te beperken, zodat we op basis van deze voorstellen kunnen werken aan een sociaal akkoord, voor bijvoorbeeld een periode van een jaar,” gaf de president vandaag aan in De Nationale Assemblee (DNA).

Volgens het staatshoofd kunnen zo het bestuurlijke en de financieel-economische situatie, in harmonie met de vakbonden, hersteld worden. De regering is in dat opzicht zeer democratisch en beschouwt de vakbonden dan ook als gelijkwaardige gesprekspartner. De president gaf verder aan dat er ook gesproken zal worden met het bedrijfsleven, want ook zij hebben het door de financieel-economische crisis en de COVID-19-pandemie enorm moeilijk.

VANDAAG