Verwarde COVID-patiënt dood aantroffen in bos Wanica ziekenhuis

Regionaal Ziekenhuis Wanica. Beeld: CDS
Print Friendly, PDF & Email

De COVID-patiënt John L. is vanmorgen een paar meters verwijderd van het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) dood aangetroffen in het bos. Het lijk werd door familieleden en medewerkers van de bewaking van de ziekeninstelling aangetroffen. John L. was opgenomen voor COVID-19. Op een onbewaakt moment rond acht uur gisteravond is hij weggerend uit het ziekenhuis.

Volgens de familieleden van John L. was hij helemaal verward. Hij kreeg een prikje toegediend van een verpleegkundige om hem tot rust te brengen. Het personeel zou niet hebben gelet op de patiënt die uit het ziekenhuis is weggerend. "A man no kan waka gwe 20.00 uur en dan pas 23.00 uur we yere. Un kir' a man gewoon. Na a injectie kir' a man," zegt een van de familieleden.

Geen injectie
In gesprek met Suriname Herald zegt de RZW-directeur Jason van Genderen dat tegen 20.00 uur de man weggerend is van de hoofdgang van het ziekenhuis. Hij was aan de zuurstof. De politie en het leger zijn direct in kennis gesteld en hebben een zoektocht op touw gezet. Er is tot laat gezocht naar de man, echter zonder enig resultaat. "Het terrein alleen heeft verlichting. Buiten het terrein is er geen verlichting. We hebben naar de man gezocht, maar hebben hem niet gevonden," zegt Van Genderen.

Hij geeft aan dat de familie en de bewaking die de zoektocht vanmorgen hebben voortgezet, het lijk hebben aangetroffen in het bos. "Het gaat niet om een prikje. Helemaal niet. Het gaat om een patiënt die verward is en op een onbewaakt moment is weggerend," benadrukt Van Genderen.

De dood is door een arts vastgesteld en het lijk is in beslag genomen. Later op de dag komt het ziekenhuis uit met een verklaring.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG