Alfonsdorp krijgt stroom

De hoogspanningsmast is gisteren geheid. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

Alfonsdorp in het district Marowijne wordt ook voorzien van 1x24 uur elektriciteit. Middels het heien van een hoogspanningsmast is gisteren het startsein hiertoe gegeven. Vicepresident Ronnie Brunswijk was getuige van dit heugelijk feit. In de afgelopen jaren werd dit dorp slechts vier uur per dag, van 18.00 tot 22.00 uur, voorzien van stroom. Dit zal nu tot het verleden behoren.

Er zal ook vanuit Moengo een hoogspanningskabel worden aangelegd naar Albina, van waaruit de omliggende dorpen zullen worden voorzien. De regering staat volledig achter dit project, omdat hiermee de woon- en leefomstandigheden van de bewoners aanzienlijk verbeterd zullen worden.

Dit project wordt uitgevoerd door de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Huishoudens zullen worden aangesloten op het EBS-netwerk en betalen voor de door hen verbruikte energie. Het ligt in de planning om alle dorpen van Marowijne te voorzien van optimale elektriciteit.

VANDAAG