Geen aanvang fysiek onderwijs in oktober

Assembleelid Reshma Mangre. Beeld: YouTube
Print Friendly, PDF & Email

Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), verwacht niet dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) in oktober overgaat tot het volledig verzorgen van fysiek onderwijs. Zij verwacht dat er een combinatie zal plaatsvinden van online en fysieke lessen. Echter is de bondsvoorzitter wel de mening toegedaan, dat er vanuit het ministerie een concreet plan moet komen voor het komend schooljaar.

“Je kan niet steeds blijven roepen corona, corona, je moet een plan hebben.” In dit plan zal verwerkt moeten worden hoe het onderwijsgebeuren in het komend schooljaar eruit moet zien. Zij geeft verder aan dat het de verwachting is, dat de pandemie nog zo’n twee jaar zal duren. Verder is Suriname nog niet voor 50 procent gevaccineerd, dus zij ziet niet dat het komend schooljaar volledig fysiek onderwijs zal worden verzorgd.

Tussen de bond en het ministerie zijn er nog geen gesprekken gevoerd over het plan. In De Nationale Assemblee heeft Mangre als volksvertegenwoordiger, meer duidelijkheid over deze punten gevraagd aan minister Marie Levens. Eerder deze maand gaf de bewindsvrouw tijdens een virtuele persconferentie aan dat de scholen vooralsnog gesloten blijven.

“Wij kunnen nog niet starten, omdat er nog sprake is van COVID-19. Stopt COVID, dan kunnen we beginnen met het openstellen van de scholen.” Zowel de minister als waarnemend directeur Yuro Dipotaroeno erkenden tijdens de persconferentie de moeilijkheden van het online les volgen.

Sjovellie Amoksi

VANDAAG