Pastor Gimith: president vertelt onwaarheden en verdraait zaken

Pastor Giorgy Gimith. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Pastor Giorgy Gimith van Bribi Ministries International is het niet eens met het artikel van de Communicatiedienst Suriname (CDS) al zou er nog geen eenduidig standpunt zijn over het openstellen van de kerken. De vertegenwoordigers van de Volle Evangelie gemeenten zijn de vorige week bij president Chan Santokhi geweest. Pastor Gimith was er persoonlijk bij. De groep heeft het staatshoofd breedvoerig uitgelegd over de kracht van het gebed.

Bij deze kerken gaat het niet gewoon om het opendoen van de kerkdeuren, maar vanwege wat de Bijbel zegt over het samenkomen en te bidden voor de ellendige situatie in het land. De woorden van de president waren: “Ja, ik geloof in het gebed.” De regeringsleider gaf verder aan om het afgelopen weekend mogelijkheden te zoeken zodat de kerken weer met alle protocollen en met controle van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) een beperkt aantal mensen zouden toelaten tot de diensten.

Klap in het gezicht
In gesprek met Suriname Herald zegt Gimith dat dit een klap in het gezicht is van het Volle Evangelie. Volgens hem is het gesprek dat op 16 juni heeft plaatsgevonden met de president niet eens een initiatief van het staatshoofd. "Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft ons als geestelijke leiders van Volle Evangelie laten roepen voor een gesprek. Na het gesprek met Bee heeft hij de afspraak gearrangeerd met de president. Toen zijn wij gaan praten met de president," zegt de pastor.

De afspraak was dat de president afgelopen zaterdag zou terugkoppelen met de leiders van het Volle Evangelie. Hij zou zelfs aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid de opdracht gegeven om te kijken in hoeverre de kerken met de nodige protocollen opengesteld konden worden. "Iedereen is hoopvol weggegaan in afwachting op de president. Eerst was het weekend en het gesprek is weer verschoven naar volgende week," zegt Gimith.

Het staatshoofd gaf de kerkleiders mee om protocollen te schrijven die gebruikt zouden kunnen worden om de diensten te kunnen openen. "Wij hebben dat ook gedaan. En plotseling lezen wij een bericht dat er geen eenduidigheid is ten aanzien van kerkdeuren openen. Het is een klap in ons gezicht," benadrukt de pastor.

Gesprek met andere christelijke leiders
Hij wist verder te vertellen dat het Volle Evangelie niet bij het laatste gesprek was met de andere christelijke leiders van EBGS, Iris en CCK. "Intussen is hij gestapt naar de andere religieuze organisaties zonder ons van het Volle Evangelie, waarmee hij lopende afspraken had op de hoogte te stellen of tenminste te tellen. Uiteindelijk geven die mensen apart hun mening zonder dat wij erbij waren," zegt hij.

Het verbaast Gimith dat er plotseling een bericht komt van CDS dat er geen eenduidigheid is. "Wij zaten als eerst met de president op uitnodiging van de voorzitter van DNA. Het is nimmer zijn initiatief geweest, maar van de voorzitter van DNA en komt hij nu met een verhaal dat helemaal niet klopt. Dit is het antwoord op de afspraak die de president had met de geestelijke leiders van het Volle Evangelie. Maar God heeft gezien, Hij sluimert noch slaapt," zegt Gimith.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG