Bewoners Weg naar Atjoni verstoken van internet en bellen

Telesur-directeur Mike Antonius. Foto: NII
Print Friendly, PDF & Email

Bewoners die langs de Weg naar Atjoni wonen, kunnen al dagen geen gebruik meer maken van de telecomproviders Telesur en Digicel. In gesprek met Suriname Herald geven ze aan, dat zij vanaf het afgelopen weekend niet meer kunnen bellen. Ze weten niet wat er aan de hand is. Voor de bewoners is het belangrijk dat het bereik op de telefoons weer optimaal wordt.

"Me zoon probeerde mij te bellen, maar hij kon me niet bereiken. Hij moest helemaal hiernaartoe rijden om te komen kijken wat er met me aan de hand was. Dit is geen gezonde zaak, omdat wij ver van Paramaribo wonen," geeft een bewoner aan. Een andere bewoner klaagt over het activeren van internet, maar kan geen gebruikmaken ervan. “Ik lijd aan verlies, omdat ik het geld niet terug zal krijgen van Telesur.”

Telesur-directeur Mike Antonius, geeft aan dat de stroomvoorziening van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS), in de omgeving van Atjoni beschadigd is door gouddelvers. "Het zijn de mensen die aan illegale goudwinning doen in de omgeving, die de kabel van EBS hebben beschadigd. We zijn afhankelijk van de EBS," zegt Antonius.

De bewoners zijn vanaf zondag verstoken van internet en het bereik om te bellen van zowel Telesur als Digicel is weggevallen. Eugenie Haynes, hoofd van de Marketing afdeling bij Digicel, merkt op dat hun provider in het gebied niet is uitgevallen. Ze geeft toe dat wanneer het regent het bereik wel schommelt, maar het bereik moet volgens haar verder wel stabiel zijn. Volgens de bewoners is dat niet het geval.

Simone Awanna

VANDAAG