Breaking: OM eist 12 jaar celstraf tegen Van Trikt

Robert van Trikt
Print Friendly, PDF & Email

Het Openbaar Minister (OM) heeft vandaag tijdens de zitting van het strafproces rond de vermeende financiële malversaties bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) twaalf jaar geëist tegen ex-governor Robert van Trikt met aftrek van de tijd in voorarrest. Ook eist het OM de onmiddellijke gevangenhouding en een boete van SRD 500.000, subsidiair achttien maanden in hechtenis.

Tegen zijn zakenpartner Ashween Angnoe heeft het OM vijf jaar geëist et aftrek van de tijd in voorarrest. Ook eist het OM directe gevangenneming van Angnoe en een boete van SRD 150.000, subsidiair twaalf maanden in hechtenis.

De zaak wordt op 29 juli voortgezet waarbij de advocaten van de verdachten hun repliek zullen houden.

VANDAAG