Weg naar West-Suriname hersteld

Eigenaren van houtconcessies hebben de Spari- en Coesewijnebrug hersteld. Foto: Commissariaat Para
Print Friendly, PDF & Email

De weg naar West-Suriname, van Apoera naar Zanderij, is nu hersteld. Er kan weer vrij gebruikgemaakt worden van de weg. De werkzaamheden die drie weken geleden waren gestart, zijn intussen afgerond. Door de zware regen van de afgelopen maanden was de weg onbegaanbaar geworden. Vele bedrijven en de samenleving ondervonden hierdoor last en dit betekende minder inkomsten voor deze groep.

Districtscommissaris Marlene Joden van Para had enkele ondernemers bereid gevonden om de weg aan te pakken. Door deze samenwerking van ondernemers en de staat zijn de economische activiteiten opgang gekomen. Met de herstelwerkzaamheden kan er weer gesproken worden van bedrijvigheid tussen de dorpen en bedrijven.

Naast de rehabilitatie van de weg zijn ook twee bruggen, de Sparie- en Coesewijnebrug, hersteld. De bruggen waren in een zeer slechte staat. Het herstel van deze bruggen en de weg zal ervoor zorgen dat de economische activiteiten in die gebieden worden opgepakt. Vanaf nu kunnen er weer vrachtwagens over de bruggen, maar ook de mensen die werken in gowtubusi kunnen dan weer gebruikmaken van de weg.

De regen is nog steeds een spelbreker bij het rehabilitatiewerkzaamheden. Als het weer continu zal regenen, kan de weg weer in slechte staat komen te verkeren. Het is daarom aangeraden dat de burgers voorzichtig rijden over de weg.

De ondernemers willen meer projecten uitvoeren met het districtscommissariaat, maar door de aanhouden regen worden de projecten on hold geplaatst.

VANDAAG