Atompai: “Geleend geld is al terugbetaald”

Milando Atompai. Beeld: TBN
Print Friendly, PDF & Email

De secretaris van het huidige bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB), Milando Atompai, zegt desgevraagd aan Suriname Herald dat het geleende bedrag van SRD 6 miljoen al is terugbetaald. De bond van de SPB had bij het Algemeen Pensioenfonds (APF) een bedrag van SRD 6 miljoen geleend voor de aankoop van een perceel, ontwikkeling, bestrating, water en elektriciteit van het verkavelingsproject te Boma.

Hij geeft aan dat het om een bedrag van SRD 6 miljoen gaat waarvan SRD 4 miljoen gebruikt is voor het kopen van een perceel en SRD 2 miljoen voor ontwikkeling, bestrating, water en elektriciteit en niet wat beweerd wordt.

Ontevreden leden van de politiebond hadden naar voren gebracht dat het bestuur van de bond een bedrag zou hebben geleend bij het APF en ze zouden daarvan niet op de hoogte zijn gesteld. Volgens de leden zou het gaan om een bedrag van SRD 9 miljoen waarna een bedrag van SRD 4 miljoen is besteed aan het kopen van een perceel.

“We hebben de krediethypotheek die op naam stond van de politiebond, maar dit is al afgewikkeld en afgerond en dat vond op 6 juli plaatst,” geeft Atompai aan. Een passage uit het bewijs van de afwikkeling aan het bestuur luidt: “Ter afwikkeling van het krediet heeft het APF op 30 juli 2021 ten kantore van de notaris het algeheel royement verleend op de gevestigde hypotheek.”

Atompai is van de Vernieuwingsbeweging van de SPB en doet een gooi naar het voorzitterschap van de politiebond. Hij wil zich de komende vijf jaar inzetten voor onder andere het verwezenlijken van een aparte loonreeks en looncorrectie voor de politieambtenaren.

Ook gaat hij voor transparantie, samenwerking, participatie, deskundigheid en integriteit binnen de organisatie. Hij zegt dat de beweging heel veel heeft kunnen verwezenlijken voor de leden de afgelopen jaren zoals transformatie bij het vakbondsgebeuren van de politiebond.

Desondanks zijn er nog meer zaken die gerealiseerd moeten worden, onder andere het politieonderwijs dat staat en valt met de carrièremogelijkheden van de individuele politieman, zegt Atompai. De Vernieuwingsbeweging wil zich inzetten dat er een werkelijke Politieacademie komt.

De kandidaat-voorzitter gaat verder voor woningbouwprojecten, een multifunctioneel centrum, decentralisatie van het bestuur, ontspanning voor de leden, ongevallenverzekering en duurzaam en effectief ondernemen.

Simone Awanna

VANDAAG