Markten zullen optimale schoonmaakbeurt krijgen

Groenten en fruit worden vanachter plastic barricades verkocht op de Centrale Markt. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

De Centrale- en Vreedzaammarkt zullen om de drie maanden een optimale schoonmaakbeurt krijgen. Vanaf het aantreden van deze regering heeft de Centrale Markt al drie keer een grondige schoonmaakbeurt gekregen. Marktmeester Anil Dhanai belooft dat de Vreedzaammarkt, die gedurende een lange periode was verwaarloosd, ook aandacht zal krijgen. Volgens hem werd alle aandacht besteed aan de Centrale Markt.

Volgens de marktmeester is het de bedoeling dat beide markten schoon en zo aantrekkelijk mogelijk worden gemaakt. Dit is niet alleen voor toeristen bedoeld, maar voor de totale samenleving. Het is door de COVID-19-pandemie nogal moeilijk om plannen uit te voeren.

Ieder initiatief dat genomen wordt moet in alle voorzichtigheid uitgevoerd worden, omdat de pandemie voor veel onzekerheid zorgt. Bij de districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost Ricardo Bhola is er ook al een offerte ingediend. Er is ook een plan ingediend om een bedrijf aan te trekken, dat de insecten op beide markten moet bestrijden.

De voorkant van de Vreedzaammarkt is nu helemaal opgeknapt. Het wachten is op de burgervader om goedkeuring te geven voor het vervangen van het dak en voor het plaatsen van een plafond. De hygiëne op de beide markten moet optimaal zijn. Vanaf de markt weer is opengesteld heeft de marktmeester enkele maatregelen moeten treffen ter bescherming van de marktventers en de bezoekers.

Er zijn nu plastic barricades geplaatst, zodat het contact minder is met de klanten. Ook bij de in- en uitgangen van de markt zijn er aanpassingen gepleegd om de samenleving en de marktventers te beschermen. Wat nog voor problemen zorgt, is dat de bestuursambtenaren niet bij de ingangen van de markt willen helpen assisteren, waardoor de marktmeester genoodzaakt is om zijn eigen medewerkers in te zetten om de controle uit te voeren.

Bij de Centrale Markt zijn de lege stands opgeruimd en daarvoor komen units in de plaats, die verhuurd zullen worden aan marktventers. Dit zal de markt ook een ander gezicht geven, qua aantrekkelijkheid. De marktmeester wil ook personen die groenten en fruit langs de weg verkopen een plek geven op de markt. Hij zal dit nog met de burgervader bespreken.

VANDAAG