Cassavefabriek roept hulp regering in voor loskrijgen US$ 3 miljoen lening

De leiding van de cassavefabriek heeft vandaag een presentatie verzorgd voor een regeringsdelegatie. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

De directie van Cassava Factory Suriname (Casafas NV) heeft bij een regeringsdelegatie onder leiding van president Chan Santokhi een verzoek gedeponeerd voor een non-obligation letter for finance request. Het bedrijf heeft de verklaring van geen bezwaar nodig om een lening van ruim US$ 3 miljoen los te krijgen bij de Islamic Development Bank.

Casafas NV wil binnen de Caricom ongeveer dertien procent marktaandeel bezitten en binnen Suriname 75 procent. Het bedrijf zal ongeveer 900 hectare aan cassaveknollen afnemen van boeren. Er is reeds een aanplant op plantage Loefbeek. De overheid gaat niet investeren in het bedrijf. Het gaat om een volledig particuliere onderneming.

Het bedrijf zal zich erop toespitsen cassave te planten en verwerken tot cassavemeel. Dit als gedeeltelijke vervanging van tarwemeel. Casafas NV behoort net als De Molen en NV Vesu tot een bedrijvengroep, waarvan een delegatie vandaag een presentatie heeft verzorgd voor president Santokhi. Directeur Julio Bhikarie stond aan het hoofd van deze delegatie.

Bij deze meeting zaten ook first lady Mellisa Santokhi en de ministers Armand Achaibersingh (Financiën en Planning), Parmanand Sewdien (Landbouw, Veeteelt en Visserij) en Saskia Walden (Economische Zaken) aan. Verder waren vertegenwoordigers van de verschillende ministeries en adviseurs van het staatshoofd aanwezig.

VANDAAG