151 lockdownovertreders aangehouden; drie in verzekering gesteld

Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Een gemengd team van het Korps Politie Suriname bijgestaan door leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en het Nationaal Leger (NL) heeft in de nacht van 17 op 18 juli drie lockdownovertreders aangehouden aan de Latourweg. Het drietal werd vervolgens overgebracht naar het André Kamperveenstadion. Naderhand bleek de 25-jarige Dwayne V. een bekende van de politie te zijn.

Deze overtreder die geruime tijd werd opgespoord is overgedragen aan de recherche van Paramaribo. Na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) is Dwayne voor diefstal middels braak achter slot en grendel geplaatst.

De twee anderen werden aan een veiligheidsfouillering onderworpen. Op de 35-jarige Nengre S. werden aangetroffen en in beslag genomen 76 wikkels cocaïne met een gewicht van 11 gram en een geldbedrag van SRD 1.902. Bij een ingesteld onderzoek in zijn woning werd er een wikkel marihuana gevonden. Dit werd eveneens in beslag genomen. Nengre werd voorgeleid en na overleg met het OM in verzekering gesteld.

Op de andere overtreder, de 42-jarige Guno K., is er niets gevonden. Aan hem werd een bestuurlijke boete opgelegd, waarna hij de volgende dag is heengezonden.

Tijdens surveillance in de nabije omgeving van het André Kamperveenstadion werd de vierde lockdownovertreder Giovanni W. (39) aangehouden. Deze man had ongeveer 68 gram marihuana in zijn bezit, die door de politie eveneens in beslag werd genomen. Giovanni verklaarde tegenover de politie dat hij drugsgebruiker is en het verderfelijk spul had gekocht om mee te nemen naar zijn werklocatie in het binnenland.

Verder werden er in dat weekend en op 20 juli op verschillende locaties in totaal 147 lockdownovertreders, van wie elf vrouwen staande gehouden en overgebracht naar het André Kamperveenstadion. Zij kregen allen een bestuurlijke boete opgelegd. Het voertuig van een overtreder werd weggesleept, omdat hij geen geldig rijbewijs kon overleggen. Er zijn in totaal 430 voertuigen bij de bruggen gecontroleerd.

VANDAAG