Caprino Alendy vereeuwigd met naambord

De naam van Caprino Alendy is vereeuwigd. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Mulo Latour is gisteren officieel vernoemd naar de oud-directeur tevens oud-politicus Caprino Alendy. De onthulling heeft plaatsgevonden in aanwezigheid van zijn familie en leerkrachten van voorheen Mulo Latour. Om Alendy nog de laatste eer te bewijzen is de school, waar hij zijn krachten 25 jaar lang heeft gegeven, naar hem vernoemd. Hij is vorig jaar november op 68-jarige leeftijd overleden.

Voor de familie was het een zeer emotioneel moment om terug op de school te zijn waar Alendy les en leiding heeft gegeven. Volgens de familie was Mulo Latour zijn tweede huis. Het grootste deel van zijn leven heeft hij daar doorgebracht. Voor de omgeving was Alendy een voorbeeldfiguur.

Volgens Cynthia Leune-Alendy, jongere zus van Caprino, heeft hij als oudste kind van het gezin altijd zijn jongere broers en zuster gemotiveerd om verder te studeren en vooral door te zetten. Zij spreekt zeer trots over de zaken, die haar broer heeft weten te bewerkstelligen voor de familie, de omgeving en samenleving.

Alendy heeft bewezen dat er ook artsen, economen en andere deskundigen vanuit Mulo Latour zijn voortgekomen die het nog steeds goed doen in de samenleving.

Zo heeft hij voor de vorming gezorgd van vele leerlingen uit de buurt. Tijdens zijn directeurschap heeft Alendy er ook voor gezorgd, dat leerlingen en studenten in de middag extra lessen konden volgen. De familie is zeer ingenomen met het nieuwe naambord van de school.

Voor dochter Minerva Demidof-Alendy was het gisterochtend een zeer emotioneel moment, omdat het ruim twintig jaar geleden was dat zij samen met haar vader de school bezocht had. Het bracht te veel oude herinneringen op.

Zij vindt dat de onthulling van het naambord positief kan werken vooral voor de jongeren in de buurt, omdat zij merendeels ook van marronafkomst zijn. Haar boodschap: “Je moet studeren zolang je kan.” Zij heeft het voorbeeld van haar vader gevolgd en haar masterstudie afgerond.

Volgens Anchelita Ramlagan, de huidige directeur van de Caprino Alendy muloschool, is het meer dan gepast dat de school naar de oud-directeur is vernoemd. Hij heeft bewezen een ware leider te zijn geweest voor zowel de leerlingen als de leerkrachten.

NDP-parlementariër Rabin Parmessar kan alleen mooie herinneringen ophalen over Alendy. Hij was niet alleen een collega-parlementariër, maar ook een oud klas- en buurtgenoot. De verhalen zijn veel om op te noemen, maar de herinneringen zullen niet vergeten worden.

VANDAAG