NPS doneert sondevoeding aan AZP

NPS-voorzitter Gregory Rusland bij de overhandiging van sondevoeding aan AZP-directeur Claudia Marica-Redan. Foto: AZP
Print Friendly, PDF & Email

“Waar nood heerst, proberen wij onze bijdrage te doen om de nood te helpen lenigen." Woorden van de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, bij de overhandiging van een geschenkzending van 80 liter sondevoeding aan de directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Claudia Marica-Redan. De sondevoeding is afkomstig van het farmaceutisch bedrijf Abbott Nederland.

Deze geschenkzending is tot stand gekomen middels een samenwerking tussen Stichting Frambo Nederland en Stichting Frambo Suriname.

Rusland sprak zijn bewondering uit voor de diëtisten, die door tekort aan sondevoeding dagelijks zelf in de keuken staan om sondevoeding te prepareren. Rusland zegt dat hij zich realiseert dat deze zending niet het tekort zal wegwerken, maar hoopt dat de partij hiermee verlichting brengt in de nood.

De AZP-directeur bedankte de voorzitter voor deze geste en bevestigde dat deze zending zeer zeker in een behoefte voorziet. Ze sprak ook de hoop uit, dat zij naar meerdere van zulke zendingen mocht uitkijken om zodoende de druk te helpen verlichten in de zorg.

Bij de overhandiging waren ook aanwezig Tiffany Soepar van de afdeling Diëtetiek van het AZP, Kathleen Paal en Virginia Asin-Oostburg.

VANDAAG