TCT-minister Jubithana: “NVB boot- en bushouders worden komende week uitbetaald”

Minister Albert Jubithana. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

De Organisatie van Boot- en Bushouders in Suriname (OBS) die diensten levert aan het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB), zal de komende week uitbetaald worden. Dit bevestigt minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) tegenover Suriname Herald. De OBS is twee weken terug uit ontevredenheid gestopt met het verlenen van diensten.

"Ik heb De Nationale Assemblee al duidelijk gemaakt wat de status is. De minister van Financiën en Planning heeft aangegeven, dat de komende week de betalingen in orde worden gemaakt. We hebben de zaak besproken binnen de regering, maar de middelen zijn er nog niet. Het wordt de komende week wel in orde gemaakt," belooft de bewindsman.

"We begrijpen de situatie waarin de samenleving verkeert, maar het ligt niet aan ons. Het is ook niet zo dat we de samenleving willen duperen," zegt de TCT-minister.

De OBS-leden hebben vanaf mei geen geld ontvangen van de overheid. De reguliere betalingen hebben ook nog niet plaatsgevonden zoals in het contract is vastgelegd. Ook de bushouders die het verplegend personeel vervoeren hebben al maanden geen geld ontvangen.

Iwan Woon, ondervoorzitter van de OBS, geeft aan dat de bushouders die het verplegend personeel vervoeren vanaf november niet hebben ontvangen. "Ik heb meerdere malen aan de bel getrokken, maar de mensen hebben geen enkele betaling gehad. De benzineprijs is verhoogd en zij kunnen niet meer voorschieten," merkt Woon op.

Simone Awanna

VANDAAG