Bouva uit DNA-vergadering gezet

Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft NDP-assembleelid Melvin Bouva uit de zaal gezet. Beeld: DNA TV
Print Friendly, PDF & Email

De voorzitter van DNA, Marinus Bee, heeft NDP-parlementariër Melvin Bouva uit de vergaderzaal gezet. Dit gebeurde toen minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid aan het woord kwam. “Als u uw mond dichthoudt, kunnen we rustig vergaderen,” zei Bee. Bouva bleef echter de vergadering interrumperen. “U gaat nu eruit,” waren de bewoordingen van Bee. Hij vroeg Bouva om met het nodige respect met elkaar om te gaan.

“Wilt u daar de plaats nemen van de minister? Gaat u bepalen voor de minister hoe hij antwoord moet geven?” vroeg de assembleevoorzitter aan het lid. Volgens Bee is er niets mis mee met de orde van de vergadering. Hij maakte duidelijk dat de minister aan het woord was en pas als de minister klaar was met praten, zou het parlement weer de ruimte krijgen om aanvullende zaken aan te geven.

“Een keertje moet het ophouden om als kleine kinderen door de zaal te schreeuwen,” voerde Bee aan. Het past niet in het college maakte hij eveneens duidelijk. Men wordt er moe van. Ook liet hij weten dat wanneer Bouva afwezig is bij de vergaderingen er sprake is van rustige vergaderingen. “Het is even te veel lid Bouva,” waarschuwde Bee en voegde meteen eraan toe “als u geen respect heeft, gaat u het nu leren.” De politie werd gevraagd om Bouva naar buiten te begeleiden, waarna de voorzitter de vergadering schorste.

Na de schorsing merkte VHP-parlementariër Mahinder Jogi op, dat het geduld van de voorzitter op de proef wordt gesteld. Vanuit de oppositie wordt er provocerend opgetreden. Volgens Jogi betreft het Bouva, die ondervoorzitter is geweest van DNA. Bouva zou juist beter moeten weten hoe hij zich zou moeten gedragen in het parlement.

Het gebruiken van krachttermen naar de stoel toe is afkeurenswaardig. “Dit moet niemand doen,” maakte hij duidelijk. Bouva is continue bezig om obstructie te veroorzaken, terwijl de regering aanwezig is en bereid is om antwoord te geven op vragen die ook nog door de NDP-fractieleider zijn gesteld, zei Jogi.

VANDAAG