Aanhoudingen in wapendiefstalzaak Bouterse

Wapen op de foto dient ter illustratie.
Print Friendly, PDF & Email

In de wapendiefstalzaak zijn in de nacht van 29 juli op 30 juli vier verdachten aangehouden. Op 23 juni is er aangifte gedaan bij de militaire politie terzake diefstal van wapens en munitie uit de wapenkamer van ex-president Desi Bouterse.

Het betreft in deze diefstal van:
- drie styer rifles
- twee RPG’s
- twee multi-function heavy machine guns
- 25 AK-47 geweren
- een mitrailleur
- vijf karabijnen
- zes Taurus pistolen
- een Browning pistool

Deze zaak wordt onderzocht door een speciaal team bestaande uit leden van het Openbaar Ministerie, de militaire politie en de politie. De informatie met betrekkkng tot de wapens is door Interpol Suriname gedeeld met de moederorganisatie.

Inmiddels is oud-president Bouterse gehoord in deze zaak. Alle mogelijke getuigen, alsmede functionarissen belast met het wapenbeheer van het Nationaal Leger zullen zoals het procedureel gebruikelijk is, ook gehoord worden.

Het Openbaar Ministerie doet een beroep op de samenleving om betrouwbare c.q. relevante informatie in deze zaak te delen met de politie. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

VANDAAG