Deltavariant verspreidt zich in Suriname

Ministerie van Volksgezondheid. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

De deltavariant van het COVID-19-virus verspreidt zich in Suriname. Dat wordt bevestigd door het ministerie van Volksgezondheid. Uit onderzoek is vastgesteld is dat er momenteel een verspreiding van de deltavariant plaatsvindt binnen de gemeenschap, meldt Volksgezondheid.

Er zijn in de afgelopen twee weken vier gevallen vastgesteld, waarvan bij twee niet duidelijk is waar deze het virus hebben opgelopen.

De deltavariant verspreidt zich sneller en heeft een kortere incubatietijd. Van de vier gevallen waren drie gevaccineerd. Het ministerie benadrukt de ernst van de situatie en wijst eenieder nogmaals erop zich te houden aan de geldende COVID-19-maatregelen, waaronder de MoHaNa-regels.

Internationaal ziet men dat de COVID-19-gevallen besmet met de deltavariant ernstiger verlopen bij mensen die niet zijn gevaccineerd. Bij gevaccineerden blijft het vaker bij een milde aandoening. Om een ernstig ziekteverloop te voorkomen is het daarom van groot belang dat men gebruikmaakt van de mogelijkheid om zich te laten vaccineren tegen het COVID-19-virus. “Laat u zich testen bij klachten”, is de oproep van het ministerie van Volksgezondheid.

VANDAAG