‘Hosselaars’ zullen ondersteund worden

Minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing. Beeld: CDS
Print Friendly, PDF & Email

Kleine zelfstandigen, die nergens geregistreerd staan en niet in de belastingsfeer vallen, zullen naar zeggen van de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) ondersteund worden. Hij merkt op dat niet alleen de loontrekkers het moeilijk hebben, maar ook deze groep het ook moeilijk heeft.

De minister heeft het over de hosselaars zoals onder andere de zuurgoed-, worst- en schaafijsverkopers. "Er zijn genoeg mensen die het moeilijk hebben. Wij gaan ernaar kijken," beloofde Achaibersing vrijdag op een regeringspersconferentie. De bewindsman sprak van een switch van object- naar subjectsubsidie. "Hun gezinssituatie zal individueel bekeken worden. Zij zullen ondersteund worden door Sociale Zaken." Daar zullen bekendmakingen over volgen.

Achaibersing zei verder dat er heel veel andere dingen te financieren zijn. "We gaan niet verdedigen dat mensen het moeilijk hebben. De een heeft wat meer bestedingsruimte dan de ander,” zei hij. De regering is volgens hem bezig wat meer stabiliteit te creëren in de economie en de fiscale positie in balans te brengen. De bewindsman vraagt daarom van het volk om de nodige offers op te brengen.

De bewindsman licht toe dat de offers nog groter zouden zijn als de regering de maatregelen niet nu had getroffen. De focus is nog altijd om stabiliteit te creëren. De koers is nu al stabiel, maar de prijzen moeten ook stabiel worden. Achaibersing vraagt geduld van het volk en geeft aan dat er september verlichting zal komen voor de loontrekkers.

Naomi Hoever

VANDAAG