Suriname krijgt eerste sikkelcel behandelkamer

In het Sint Vincentius Ziekenhuis wordt er een ruimte opgeruimd die zal dienen als behandelkamer voor sikkelcelpatiënten. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

De eerste sikkelcel behandelkamer voor ouderen wordt in het Sint Vincentius Ziekenhuis opgezet. Deze kamer is bedoeld om personen in crisis te helpen tijdens momenten van erge pijnaanvallen.

Volgens Andressa Hunsel, auteur en ambassadeur van de sikkelcelziekte, hoeven patiënten tijdens een crisis dan niet meer naar de Spoedeisende Hulp (SEH). Het is ook de bedoeling dat sikkelcelpatiënten niet lang hoeven te zitten bij de SEH, maar dat zij meteen geholpen zullen worden door een hematoloog.

De bedoeling is om steeds meer aandacht te vragen voor de sikkelcelziekte. Twee maanden geleden werden er webinars georganiseerd voor ouders en kinderen om zich te laten informeren over deze ziekte. Uit deze webinars zijn er donateurs bereid gevonden om de kosten voor het bouwen van een sikkelcel behandelkamer te dekken. Het project is nu in de eerste fase, waarbij er een ruimte wordt vrijgemaakt. Er zijn ook verschillende goederen gedoneerd aan het ziekenhuis.

Via verschillende social media platformen wordt er vanaf gisteren ook meer aandacht besteed aan de sikkelcelziekte in Suriname. In de meeste landen, wereldwijd, wordt er in de maand september aandacht besteed aan sikkelcelziekte. In Suriname wordt op 19 juni de sikkelcelziekte herdacht. Gehoopt wordt dat er veel meer mogelijkheden gecreëerd worden voor deze doelgroep. Er moet veel veranderen ook op het gebied van onderwijs en werkgelegenheid.

VANDAAG