Ramadhin: “Sneltesten op het juiste moment aangekomen in Suriname”

Minister Amar Ramadhin neemt de sneltesten in ontvangst uit handen van speciaal gezant van Nederland Marc Sprenger. Foto: Ministerie van Volksgezondheid
Print Friendly, PDF & Email

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft zondag 100.000 sneltesten ingevlogen voor het ministerie van Volksgezondheid. Deze sneltesten zijn een donatie van Nederland, welke onderdeel is van de schenkingsovereenkomst tussen Suriname en Nederland.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft tijdens zijn werkbezoek in Nederland samen met de Nederlandse minister van Volksgezondheid en Welzijn, Hugo de Jonge, deze schenkingsovereenkomst getekend.

Volgens minister Ramadhin zijn deze sneltesten op het juiste moment aangekomen in Suriname en kunnen wij nu binnen twintig minuten na het afnemen van de swabtest weten als mensen positief of negatief zijn.

De testen hebben een hoge gevoeligheid voor COVID-19 en zullen landelijk worden ingezet in de strijd tegen COVID-19. Hierdoor kan men sneller in isolatie om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Het ministerie van Volksgezondheid spreekt haar dank uit aan de Nederlandse overheid voor deze belangrijke ondersteuning.

VANDAAG