Bordo stopt geen eigen geld meer in NIS

Joël ‘Bordo’ Martinus. Beeld: TBN
Print Friendly, PDF & Email

Joël ‘Bordo’ Martinus stopt geen eigen geld meer in het Nationaal Indoor Stadion (NIS), dat ook bekendstaat als de Anthony Nesty Sporthal. De overheid ziet het NIS niet als prioriteit, vindt Martinus. Er wordt geen geld vrijgemaakt voor onderhoud en renovatie van het enige indoorstadion dat ons land telt. In gesprek met TBN zegt Martinus dat het gebouw niet van hem is, maar van de overheid. Maar zelfs voor onderhoud maakt de overheid geen geld vrij.

De ABOP-topper zei begin dit jaar bij zijn aantreden als directeur van het NIS dat het gebouw een goede beurt nodig heeft. Hij had toen grootse plannen om het NIS weer die plek te geven die het behoort te hebben. Maar nu heeft hij niet eens zin om naar het NIS te komen omdat de overheid niet over de brug komt met de middelen.

Hij komt al dagen niet meer aan het werk omdat hij zich niet wil ergeren, zegt hij. “Als het gebouw moet vallen, dan laat het vallen”, zegt een teleurgestelde NIS-directeur. Hij is ook niet meer van plan zijn eigen middelen aan te wenden om het onderhoud van het gebouw te bekostigen.

Martinus heeft aan de president, vicepresident, de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport en haar staf 3D-tekeningen gepresenteerd over wat hij van het gebouw wil maken. In zijn plan komen er bij het NIS onder andere een zwembad, een appartementencomplex, een hotel met 42 kamers en een paar units voor. Martinus vraagt om geld van de overheid om deze plannen te realiseren, maar de overheid schijnt er geen oor naar te hebben.

De NIS-directeur is niet te spreken over de houding van de overheid. Het gebouw is niet van Joël Martinus. Het gebouw is van de overheid, maar als de overheid niets doet, kan hij ook niets doen, zegt Martinus. Hij zegt dat als de overheid geen geld in het NIS wil investeren, dan kan ze het liever aan Martinus verkopen, is hij van mening.

VANDAAG