Illegaal feestje in Flora stopgezet

Illegaal feestje in Flora stopgezet door COVID-19 Brigade. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

De COVID-19 Brigade heeft donderdag een illegaal feestje in de woonbuurt Flora in Paramaribo-Zuidwest stopgezet. Ondanks dat er door de overheid wordt aangegeven dat er geen feesten georganiseerd mogen worden, maken burgers zich toch daaraan schuldig.

"We hebben niemand aangetroffen, niemand weet wie over het feestje in Flora gaat. We hebben een ultimatum gesteld om alles op te ruimen. Wij maken dit elke dag mee. Ten minste één feestje wordt per dag stopgezet. We zeggen niet dat er geen feestjes gehouden mogen worden, maar de mensen moeten geen last hebben van het geluid en het aantal personen is gesteld op 50," zegt een medewerker van het commissariaat Paramaribo-Zuidwest die ook meerijdt met de COVID-19 Brigade, aan Suriname Herald.

Foto: Suriname Herald

Zij zegt ook dat de informatie gerapporteerd wordt aan districtscommissaris (dc) Javinde Fulgence. De dc hierover gevraagd merkt op dat er geen vergunning is aangevraagd voor het feest. Maar er mag ook geen vergunning verstrekt worden voor het organiseren huisfeestjes, zegt hij.

Bij overtreding worden de muziekinstrumenten in beslag genomen en er wordt een fikse boete opgelegd aan de degenen die het feest hebben georganiseerd.

De COVID-19 Brigade is formeel het COVID-19-coördinatieteam van het Korps Politie Suriname (CCT-KPS).

Simone Awanna

VANDAAG