Handhaving en controle wetgeving mens met beperking moeten beter

De Rotary Club of Paramaribo Quota heeft vandaag een donatie overhandigd aan stichting Sudobe. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

De handhaving en controle op wetten speciaal voor mensen met een beperking moeten beter uitgevoerd worden. Volgens de Stichting Surinaamse Doven Belangen (Sudobe) gaat het voornamelijk om de wet, zodat zij zich gemakkelijk kunnen profileren op de arbeidsmarkt en efficiënter kunnen gebruikmaken van de beschikbare overheidsdiensten. De doelgroep wil ook succes boeken en carrière maken.

Volgens voorzitter Henk Kimpoel van Sudobe, is het van belang dat de samenleving de rechten kent van deze doelgroep. Naast de wetgeving mogen er ook meer televisieproducties gemaakt worden voor de groep doven in Suriname. Ze zijn nu wel tevreden met het aantal producties, maar die mogen meer worden. Wat het nu ook veel leuker maakt voor de doelgroep is dat ze alles via social media kunnen bekijken op hun tijd. Het thema voor Werelddovendag die gisteren werd herdacht is ‘Samen naar inclusie!’

Claudine Gajadien, oud-schoolleider speciaal onderwijs en consultant van het speciaal onderwijs, geeft aan dat er nog veel meer mag gebeuren voor deze doelgroep. Er worden al positieve stappen gemaakt richting de doelgroep.

De Rotary Club of Paramaribo Quota heeft een donatie overhandigd aan stichting Sudobe. Die donatie bestond uit een gehoorapparaat. De aanwezigen hebben ook een rondleiding gekregen van Garros Poeketie, medewerker van Villa Zapakara Zablab. Poeketie is een van de eerste doven die rondleidingen verzorgt op Villa Zapakara. De maand van de doven werd gisteren afgesloten met de rondleiding voor de groep.

VANDAAG