Zondagen mogen geen saaie dagen meer zijn

Er kunnen ook planten worden gekocht op deze markt. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Al langer dan twee jaar wordt er op de laatste zondag van de maand een hippiemarkt georganiseerd voor kleine ondernemers bij Bar Bizar aan de Dr. J.F. Nassylaan. Volgens Euridice Dest, initiatiefnemer van deze markt, is het een idee dat ze heeft meegenomen uit Nederland. Zij heeft in het buitenland vaker verschillende markten bezocht en op verschillende ook gestaan.

Voor ondernemer Aisa Malmberg is het idee voor het ondernemen begonnen als een hobby. Ze heeft door het ontplooien van haar creativiteit leuke vakantieproducten kunnen vervaardigen. Het is de eerste keer dat Malmberg heeft deelgenomen aan zo’n markt. Zij is al jaren bezig met het maken van tie en dye shirts en doeken.

Het is belangrijk dat opkomende ondernemers leren samenwerken met andere bedrijven. Netwerken is nodig om je onderneming te laten groeien, zegt ondernemer Tamar Abente, die graag wil samenwerken met andere ondernemers.

Oude authentieke ramen gebruiken om deze nieuw leven in te blazen, dat is de kracht achter de kunstwerken van kunstenaar Del. Hij is vanaf het begin betrokken bij de hippiemarkt. Hij wil door de oude historische ramen, die hij gebruikt bij het schilderen en de fleurige kleuren, verschillende verhalen vertellen. Hij zoekt daarom ook de oude ramen op, om zijn werk staande te houden.

Dest wil graag meer doen voor de samenleving en ondernemers. “Iedereen moet de kans krijgen om mee te doen aan deze markt,” zegt ze.

VANDAAG