NDP-fractie zal tegen wet tot verplicht vaccineren stemmen

Protest tegen wet om verplicht te vaccineren. Beeld: D-TV Express
Print Friendly, PDF & Email

Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP, hield zijn gehoor gisteren tijdens het protest tegen de vaccinatiedwang voor, dat zijn fractie tegen de wet voor het verplicht vaccineren zal stemmen. Hij rekent daarbij op de steun van de BEP-fractie en van Edward Belfort van de ABOP, die al geruime tijd zijn eigen weg opgaat.

Hij weet van het middel ivermectine dat naar zijn zeggen binnen vijf dagen besmette COVID-patiënten kan genezen.

Op de laatstgehouden regeringspersconferentie zei president Chan Santokhi dat de wet bedoeld is om veilige werkplekken te creëren en dat eenieder die is gevaccineerd veilig kan zijn binnen de werkmuren.

Bisschop Steve Meye zei gisteren tijdens het protest op het oud-Vlaggenplein dat de regering in dienst is van het volk en niet omgekeerd. "Ef' w'e pot' wan regering, na unu dinari".

Steven Reyme van de politieke partij A20 brengt de dwang tot vaccinatie in verband met de slavernij. "Ik ben niet tegen vaccinatie. Laat me met rust als ik dat niet wil."

Tientallen personen verbonden aan kerken, vakbeweging, de politiek en andere maatschappelijke organisaties hebben gisteren hun ongenoegen geuit op het oud-Vlaggenplein over de wet die in de maak is om personen te verplichten zich te laten vaccineren. De verplichte vaccinatie geldt voor met name op de werkplek.

Naomi Hoever

VANDAAG