Man (22) die gestolen spullen op internet verkocht aangehouden

Print Friendly, PDF & Email

De 22-jarige Olapumbe N. alias ‘Ola’ is door de recherche van Regio Midden aangehouden voor het op internet ten verkoop aanbieden van gestolen spullen. Hij is op vrijdag 1 oktober na bekomen informatie op een woonadres te Pontbuiten opgespoord en aangehouden.

Een benadeelde deed op zondag 26 september op het politiebureau De Nieuwe Grond aangifte ter zake diefstal van een groen verkaste tablet. Enkele dagen na de aangifte zag de benadeelde dat de tablet ten verkoop werd aangeboden op sociale media via Things for Sale.

De aangever stelde de rechercheurs direct hiervan in kennis, die vervolgens op 1 oktober ten huize van de verdachte Olapumbe een inval pleegden.

Daarbij stuitte de wetsdienaren op een groot aantal goederen waaronder een vuistvuurwapen inclusief vier scherpe patronen, een gasbuks met houder, 55 stuks mobiele telefoons, 32 laptops van verschillende merken met en zonder oplader, 15 televisietoestellen van verschillende merken en inches, elf stuks pinpassen op naam van diverse personen, tien stuks afstandsbedieningen van televisies, tien tablets van verschillende merken inclusief de tablet van de benadeelde, één steelzaag, één fototoestel, één dash camera, één schaafmachine en één audiobox.

In het belang van het onderzoek is de verdachte Olapumbe na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst.

Benadeelden worden door de politie opgeroepen zich in verbinding te stellen met de recherche van Regio Midden op de telefoonnummers 582050 of 582200 voor het maken van een afspraak ter bezichtiging van de goederen.

VANDAAG