Kanapé: “Kiezen voor de toekomst, dat is Srefidensi”

ABOP-assembleelid Obed Kanapé. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Srefidensi betekent een moment van keuzes maken voor de toekomst die je graag wenst te zien. “We willen een bepaalde toekomst hebben en moeten een bepaalde keuze maken om daar terecht te komen”, zegt Obed Kanapé, fractievoorzitter van de ABOP, in gesprek met Suriname Herald als aan hem gevraagd wordt wat Srefidensi betekent voor hem. Hij is van oordeel dat men nooit tevreden moet zijn als gekeken wordt naar 46 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Volgens hem moet men nog altijd een mindset hebben om altijd te kunnen kijken wat men nog verder kan doen. Dat is de bevrijdingsgedachte voegde hij eraan toe. Wanneer er sprake is van bevrijding betekent het niet dat men rust moet gaan nemen, omdat die bereikt is.

“Wanneer je bevrijdt bent betekent het dat je de keuze hebt om na te gaan welke dingen er zijn die je nog steeds bezighouden en nog steeds ervoor zorgen dat je nog niet zelfstandig bent”, zegt hij. Die vrijheid die men heeft moet gebruikt worden om nieuwe keuzes te maken. Het streven is om altijd te werken aan verbetering, want verandering is volgens Kanapé geen verbetering. Dat is de verantwoordelijkheid die Srefidensi met zich meebrengt, is hij van oordeel.

Hij zit nu al enkele maanden aan als ABOP-fractievoorzitter en ervaart die functie als uitdagend. Hij is nieuw in de politiek en nieuw in die post en krijgt iedere keer te maken met een nieuwe uitdaging. Kanapé zegt dat hij iedere keer kijkt hoe hij kan verbeteren en de fractie sterker kan maken.

De ABOP-fractieleider pleit voor de belastinghervorming, dat er een wet komt die de natuurkundige geneeswijze ondersteunt, ook de Toerismewet is een die zeker ondersteuning krijgt vanuit de ABOP om die te reguleren en te stimuleren. Hij maakt zich ook warm voor de Wet basisrekening die iedere burger in staat stelt om een rekening te openen bij een bank. Deze wet biedt zekerheid en hiermee komt men ook de informele sector tegemoet.

VANDAAG