42-jarige autodief aangehouden

Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben op maandag 3 januari na uitgewerkte informatie de 42-jarige verdachte Franklin Z. op een adres te Kasabaholo opgespoord en aangehouden.

Een benadeelde deed op dinsdag 28 december van het vorig jaar aangifte van diefstal van zijn voertuig op het politiebureau De Nieuwe Grond. Naar zeggen van de aangever werd zijn auto inhoudende enkele documenten middels geweld van hem weggenomen op de kruising van de Indira Gandhi- en Vredenburgweg.

Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de recherche van Regio Midden, waarbij de 52-jarige Milton B. in beeld kwam. Deze verdachte werd op donderdag 30 december door de rechercheurs van regio Midden opgespoord en aangehouden te Geyersvlijt. Het gestolen voertuig werd bij hem aangetroffen en in beslag genomen. Hierna is de auto afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

Aan de hand van de verklaring van Milton, kwam zijn kompaan Franklin Z. in beeld. Het gelukte het RBTM Franklin aan te houden. Bij zijn aanhouding heeft Franklin ontkend het strafbare feit te hebben gepleegd. Hij is net als zijn kompaan Milton na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak wordt door de recherche van Regio Midden voortgezet.

VANDAAG