Gajadien: “Liakat Mahawat-Khan had een eigen identiteit”

Er is tijdens de openbare vergadering van het parlement een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van oud-parlementariër Liakat Mahawat-Khan. Beeld: DNA TV
Print Friendly, PDF & Email

Het parlement heeft vandaag een minuut stilte in acht genomen in verband met het heengaan van het voormalige parlementslid Mohamed Liakat Alikhan Mahawat-Khan die tevens ondernemer was. Hij is op 11 januari overleden en bereikte de leeftijd van 71 jaar.

De gewezen parlementariër diende twee zittingstermijnen als assembleelid voor de VHP. Hij was woonachtig in het district Nickerie. Het gaat om de zittingsperiode 14 december 1987 tot 8 juli 1991 en 24 juli 2000 tot 29 juni 2005.

“Moge zijn ziel in vrede rusten,” zei de voorzitter van het parlement, Marinus Bee. De nabestaanden en de politieke partijen waar hij aan verbonden was, worden gecondoleerd.
Fractievoorzitter van de VHP, Asis Gajadien, gaf aan dat de partij geschokt was door het heengaan van Mahawat-Khan. Hij had namelijk een nauwe band met de wijlen voorzitter van de VHP, Jagernath Lachmon.

Gajadien voerde verder aan dat hij zijn bijdrage heeft geleverd aan de samenleving. “Liakat Mahawat-Khan was een persoon met een eigen identiteit,” zei hij. Sommige mensen begrepen hem niet. Mahawat-Khan was een man die strijd niet uit de weg ging. Volgens Gajadien dient zijn bijdrage zeker gewaardeerd te worden.

“Een harde werker is ons voorgegaan,” zei de voorzitter van de NDP-fractie Rabin Parmessar. Hij was een voorbeeldige ondernemer, die de boeren voor padie de afgesproken prijs op tijd uitbetaalde. Hij hield de kleine boer niet aan een lijntje. Volgens Parmessar heeft Mahawat-Khan een mooi bedrijf opgezet.

Voor de productiesector hield hij vaak een vurig pleidooi en hij was er altijd om de productiesector te stimuleren. Mahawat-Khan was ook een sociaal bewogen mens, die veel personen in nood heeft geholpen. “Mahawat-Khan was een rasechte Nickeriaan en zoals het bij een Nickeriaan hoort, kwam hij altijd op voor zijn mening en daarbij botste hij soms met wat mensen. Ook binnen zijn eigen gelederen,” zei Parmessar. Hij schroomde het debat niet, noch binnen en buiten het parlement.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG