Twee COVID-doden en 885 nieuwe besmettingen

Foto: Pixabay
Print Friendly, PDF & Email

Van het bijgewerkte COVID-dashboard valt af te lezen, dat twee personen in het voorbije etmaal zijn overleden aan de gevolgen van het COVID-19-virus. Het sterftecijfer is voor deze maand gestegen naar veertien en in totaal naar 1203.

Er zijn in de afgelopen 24 uur 1177 burgers geswabt en 885 (75,2 procent) hebben te horen gekregen, dat ze besmet zijn met het coronavirus. Het percentage positief geteste personen is nooit zo hoog geweest. 292 mensen zijn negatief getest.

In Paramaribo zijn er 253 besmettingsgevallen geregistreerd gevolgd door Wanica met 147, dertien in Saramacca, negen in Commewijne, acht in Nickerie en vier in Marowijne. Het district Para noteert drie gevallen en Coronie twee. Er zijn in Sipaliwini en Brokopondo geen besmettingsgevallen geregistreerd. Van 446 burgers zijn geen details bekend.

Momenteel zijn 79 patiënten in de verschillende zorginstellingen opgenomen en acht op de Intensive Care Unit. Acht burgers zijn genezen verklaard, wat het totale aantal personen dat hersteld is aan dit virus brengt naar 49.126.

Er zijn nu 45 mensen in isolatie geplaatst. Vanaf de uitbraak van het virus, in maart 2020 in Suriname, zijn 61.708 burgers positief getest.

VANDAAG