Voorbereiding officieel bezoek president Brazilië in volle gang

Het overleg op BIBIS met belanghebbenden in verband met het bezoek van de Braziliaanse president aan Suriname. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

Er is gisteren in verband met het officieel bezoek van de president van Brazilië, Jair Bolsonaro, voorbereidend overleg gevoerd met de belanghebbenden en de werkgroepen van Suriname en Brazilië in de grote vergaderzaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). “Het voorwerk in beide landen is in volle gang en verloopt goed. Er is continue overleg tussen de verschillende counterparts van Suriname en Brazilië,” zegt BIBIS-directeur Miriam Mac Intosh.

Ook ambassadeur Lopes Mendes de Azeredo van Brazilië in Suriname zat aan tijdens de bespreking. De voorbereidingscommissie in Suriname bestaat uit vertegenwoordigers en functionarissen van het Kabinet van de President, de veiligheidsadviseur van de president, het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), de ministeries BIBIS, Defensie, Justitie en Politie (Juspol) en Volksgezondheid, de Communicatiedienst Suriname (CDS) en de Luchthaven. De werkgroep treft de nodige voorbereidingen in verband met het bezoek van de president van Brazilië op 20 januari.

De presidentiële delegatie van Brazilië zal op de Johan Adolf Pengelluchthaven welkom geheten worden door een delegatie van Suriname bestaande uit de vicepresident, BIBIS-minister Albert Ramdin en zijn collega’s Krishna Mathoera (Defensie), Kenneth Amoksi (Justitie en Politie), Marlene Joden (districtscommissaris van Para), kolonel Henri van Axeldongen (Nationaal Leger), een vertegenwoordiger van het Korps Politie Suriname en de Braziliaanse ambassadeur.

President Chan Santokhi zal de delegatie plechtig ontvangen op het presidentieel paleis. Gedurende dit bezoek zullen beide presidenten ook een ontmoeting hebben met hun collega van Guyana Irfaan Ali, die op dezelfde dag een werkbezoek brengt aan Suriname. Na bilaterale gesprekken tussen Suriname en Brazilië zullen beide presidenten overgaan tot het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst, waarbij de pers en de samenleving geïnformeerd zullen worden.

Op 21 januari vertrekt de Braziliaanse presidentiële delegatie vanuit Suriname richting Guyana.

VANDAAG