Jeugdparlementsverkiezingen worden volgend jaar georganiseerd

Minister Steven Mac Andrew. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Het jeugdparlement moet meer leven worden ingeblazen. Volgens minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J) wordt er nu geëvalueerd hoe deze verkiezingen het beste georganiseerd kunnen worden. Zijn voorganger, minister Rishma Kuldipsingh, had eerder aangegeven dat het de staat miljoenen Surinaamse Dollars zou kosten om deze verkiezingen te organiseren. Daarom wordt er nu gekeken naar een digitale manier voor het houden van de verkiezingen.

“De jeugd moet goed met elkaar omgaan en leren samenwerken,” vindt minister Mac Andrew. Het is van belang dat er gewerkt wordt aan verbetering van het jeugdbeleid. Het Nationaal Jeugd Instituut zal werken aan de planning van de verkiezingen, legt de bewindsman verder uit.

Het is nu afwachten en middelen ontvangen voor het houden van de verkiezingen. Al langer dan twee jaar zijn er geen jeugdparlementsverkiezingen georganiseerd. Ook de COVID-19-pandemie heeft voor heel wat oponthoud gezorgd. Op papier is Kelvin Koniki nog steeds de voorzitter van deze organisatie.

VANDAAG