Regering stuurt medicijnen naar Matawaigebied

President Chan Santokhi en delegatie tijdens een krutu in het Matawaigebied. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

De regering heeft ingespeeld op de behoefte aan medicijnen van de dorpen in het Matawaigebied, die getroffen zijn door wateroverlast. Dit zegt directeur Rakesh Gajadhar Sukul van het ministerie van Volksgezondheid. De gezondheidsdeskundige was samen met president Chan Santokhi en enkele ministers in het gebied om zich te buigen over diverse oplossingen van vraagstukken in het gebied.

Een week nadat de president bij zijn vorig bezoek aan het gebied medicatie had toegezegd, is deze belofte nagekomen. Er is reeds medicatie verstuurd naar het gebied en er wordt gezorgd voor een continue en optimale voorziening. Hij zegt verder dat gezondheidswerkers in het gebied op scherp staan voor eventuele gezondheidsissues. “Voor nu is de situatie goed onder controle.” De bewoners uit het gebied hebben aangegeven wat verbetering behoeft. “Dat hebben wij meegenomen,” zegt de directeur.

De medische voorzieningen in het gebied zijn nu redelijk. “Wij blijven streven naar verbetering.” De directeur zegt dat indien de conditie van de weg naar het Matawaigebied verbetert, dit ook voordelen voor de zorgsector zal hebben. Een van de voordelen is goedkoper transport en makkelijker toegang tot het gebied.

VANDAAG