Ongeveer 500 douaniers nodig in de sector

President Santokhi hield een toespraak bij zijn bezoek aan de douane.
Print Friendly, PDF & Email

Er zijn volgens president Chan Santokhi bijkans 500 personen nodig die opgeleid dienen te worden tot douanier. De offshore business zal verder groeien met het bouwen van een ultramoderne haven. Volgens de eerste man van het land heeft het bedrijf DP World standaarden gesteld aan Suriname waaraan “wij ons strak dienen te houden, anders zullen de activiteiten geen voortgang hebben.”

DP World is op zoek naar voldoende professionals in de douanesector om bedrijvigheid, efficiëntie, professionaliteit en kwaliteit te leveren naar de rest van de wereld. Suriname moet zich gaan voorbereiden op wat zal komen in de verschillende sectoren.

Onlangs is goedgekeurd dat personen visumvrij mogen afreizen naar Suriname. Volgens de president opent dit nieuwe deuren voor het land. "Het is daarom tijd dat wij ons gaan voorbereiden op wat zal komen, niet alleen in de stad maar ook in de districten," gaf het staatshoofd aan.

Tijdens het laatste bezoek van de president aan het binnenland, stelde hij de vraag aan de dorpshoofden als zij ready zijn voor een grote toestroom van toeristen. Volgens het staatshoofd gaven de dorpshoofden aan nog niet hierop voorbereid te zijn. Deze week zullen er gesprekken gevoerd worden met betrekking tot de veiligheidsdiensten in Suriname, maar ook met de groep van buitenlanders die we op bezoek moeten krijgen.

Suriname moet de randvoorwaarden in orde maken voor het gebruiken van het biometrisch paspoort. Volgens de president gaan er mannen komen, die we niet hier willen hebben vandaar dat de randvoorwaarden voor de veiligheid aangepakt dienen te worden. Er zijn veel uitdagingen, maar om toerisme te bevorderen moeten er volgens de president acties ondernomen worden.

“Als land kunnen wij veel geld verdienen. Wij moeten de faciliteiten in orde maken in iedere sector. Zijn jullie voorbereid in het binnenland. Er zal een team van Schiphol uitgenodigd worden om het systeem van het biometrisch controleapparaat op te zetten en hoe deze werkt aan de hand van trainingen,” zei president Santokhi.

VANDAAG