Grondoplichters maken nog steeds veel slachtoffers

GBB-minister Dinotha Vorswijk. Beeld: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Er worden nog steeds veel personen opgelicht die bereidverklaringen kopen. Domeingronden worden niet verkocht, benadrukt minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). Volgens de bewindsvrouw hebben een aantal personen aangegeven, dat zij zijn opgelicht door personen die aangaven, dat zij werkzaam zijn op het departement of contact hebben met de minister.

Vorswijk zal binnenkort veel meer informatiemateriaal verstrekken aan de samenleving, omdat de afdeling Voorlichting versterkt is met manschappen en materiaal. De samenleving moet geïnformeerd blijven over de gang van zaken met betrekking tot grondaanvragen.

Het ministerie heeft onlangs een groep grondinspecteurs aangetrokken, waardoor het tekort nu behoort tot het verleden. Het tekort aan deze deskundigen heeft ook ervoor gezorgd dat verzoeken zijn vertraagd. Deze grondinspecteurs moeten ervoor zorgen, dat het werk vlotter verloopt.

Wat nog wel een probleem vormt, is het tekort aan voertuigen om het werk te doen. Het ministerie heeft nog meer middelen nodig om het werk te laten vlotten. Volgens de minister is er al een verzoek ingediend voor het aanschaffen van voertuigen.

Verder zijn er volgens de GBB-topvrouw nog grote achterstanden in het behandelen van grondaanvragen. Volgens minister Vorswijk zijn die het hoogst in Nickerie en Wanica. De achterstanden in de districten Coronie en Paramaribo zullen binnenkort worden ingelopen.

VANDAAG