Stichting 1 voor 12 wil regering assisteren met woningbouwprojecten

President Santokhi heeft de Stichting 1 voor 12 ontvangen op het Kabinet van de President. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

De stichting 1 voor 12 heeft aan president Chan Santokhi voorgesteld om de regering te assisteren met woningbouwprojecten. Een bedrag van SRD 400.000 zou volgens stichtingsvoorzitter Louis Vismale voldoende zijn om een woning op te zetten. Vismale deed dit voorstel op 10 mei tijdens een ontmoeting met het staatshoofd op het Kabinet van de President. Verder gaf de stichtingsvoorzitter aan, dat hij jaarrekeningen heeft waarop controle over de projecten van 1 voor 12 uitgevoerd kan worden.

Tijdens de ontmoeting heeft het staatshoofd de problemen van deze sociaal-maatschappelijke organisatie aangehoord. 1 voor 12 is ruim zeventien jaar actief bezig met het uitvoeren van sociale projecten binnen de samenleving. De stichting wil graag een opvanghuis neerzetten voor daklozen.

“De toewijzing die nu in handen is van de stichting, is bestemd voor landbouwdoeleinden”, gaf Vismale aan. Om tot een oplossing te komen, is deze kwestie besproken met het staatshoofd. President Santokhi gaf aan dat de aanvraag over een bestemmingswijziging een reguliere taak is die normaal door de ministers afgehandeld wordt. Het staatshoofd gaf verder aan welke de werkarmen zijn die in actie moeten komen voor de diverse verzoeken gedaan door de stichting.

Vismale merkte op dat de hulp aan minderdraagkrachtigen anders kan. “De intentie is om alle burgers te helpen ongeacht het kabinet dat zitting heeft”, laat hij optekenen. Er is ook aandacht gevraagd van de regering voor dit probleem. Vismale heeft verder voorgesteld om als trekker te dienen van een in te stellen commissie, die als controle-unit zou moeten gelden voor de tehuizen.

VANDAAG