Madjlies Moeslimien Suriname protesteert tegen voornemen voor ambassadepost in Jezruzalem

De moskee aan de Keizerstraat. Foto: SIV
Print Friendly, PDF & Email

Alle zes organisaties, die deel uitmaken van de Madjlies Moeslimien Suriname hebben met verbazing kennis genomen van het voornemen van de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Albert Ramdin, om een ambassade te openen in Jeruzalem. Dit bericht heeft in de samenleving voor enige commotie gezorgd.

Volgens de organisaties zijn gisteren hierover terecht in De Nationale Assemblee (DNA) door enkele leden ernstige kanttekeningen geplaatst, waarna de voorzitter van DNA, Marinus Bee en vicepresident Ronnie Brunswijk met veel overtuiging hebben tegengesproken, dat er een ambassade komt in Jeruzalem. Wie schetst onze verbazing, dat ook daarna in een ander interview, de minister van BIBIS te horen is over het voornemen. In een verslag van NOS is later ook nog vermeld met de woorden van de BIBIS- minister: “We willen de functionele, technische en economische samenwerking met Israël versterken. Er moet niet emotioneel op gereageerd worden, we moeten nuchter blijven.”

De organisaties protesteren met klem tegen dit voornemen en ook doen zij een dringend beroep op de regering en president Chan Santokhi om dit voornemen in heroverweging te nemen. Voorts doen zij een dringend beroep om in plaats van allerlei ambassades te openen, de schaarse middelen met prioriteit te investeren in onder andere de noodlijdende medische sector.

De organisaties die tegen het opzetten van de ambassade zijn in Jeruzalem: Stichting der Islamitische Gemeenten in Suriname (SIS), Surinaamse Islamitische Organisatie (SIO), Suriname Moesliem Federatie (SMF), Federatie der Islamitische Gemeenten in Suriname (FIGS), Syarikat Islam Assafi’iyah (SIA) en Perserekatan Jama’ah Islam Suriname (PJIS).

VANDAAG