CBB-directeur doet aangifte voor smaad en laster op social media

CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

De directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Anastatia Kanapé–Pokie, heeft gisteren aangifte gedaan tegen personen die haar op social media uitmaken voor 'hoertje' samen met haar personeel. Ook wordt zij uitgemaakt voor een directeur die fraudeert op het CBB en ook gelden zou hebben ontvangen voor diensten. Voor de directeur is dit smaad en laster. Ze vindt het een verregaande beschuldiging naar haar toe.

"Op social media worden alle medewerkers uitgemaakt voor mensen die uitlopen voor hun partners zowel man als vrouw," geeft Kanapé-Pokie aan. Ze maken ons uit voor 'motjo’s', terwijl het CBB een grote organisatie is die hard haar best doet om te werken aan imagoverbetering en een betere dienstverlening.

Kwaad daglicht
"Als mensen problemen hebben met hun partners, moeten die thuis opgelost worden, maar men gaat niet de hele organisatie erbij betrekken, ons belachelijk maken en in een kwaad daglicht plaatsen. Er zijn mensen die bij CBB werken en hun partners lezen dit alles ook mee. Het is niet goed voor de organisatie."

Ten tweede pakt men ook een foto van de directeur, die ze had gemaakt samen met medewerkers, om aan te geven dat er niet gewerkt wordt op het CBB. "We zitten daar te neuken wordt gezegd. De persoon verklaart onwaarheden op Facebook. Het imago van CBB wordt op deze manier geschaad," zegt de directeur.

Ze zijn begonnen onder een bekendmaking die het CBB had geplaatst over de verhuizing van het filiaal te Latour naar de Ramgoelamweg. CBB-Latour heeft een nieuwe locatie. "Ik weet dat ik hard bezig ben te werken aan imagoverbetering van het CBB, dan zitten ze ons te bekladden," stelt ze. Deze persoon heeft het imago van het CBB geschaad om zo’n bericht te plaatsen op social media en dan het wordt ook gedeeld.

"Ik heb aangifte gedaan, omdat de mensen die erachter zitten vervolgd moeten worden. Ik zal nimmer accepteren dat mensen CBB zitten te exposen op social media. Als een medewerker zich schuldig maakt aan dergelijke praktijken moet die het ergens anders uitvechten en CBB niet erbij slepen," deelt de directeur mee.

Verantwoordelijke taak
Het is ook niet de taak van het CBB om na te gaan welke medewerker uitloopt en wie wel. De taak van het CBB is om zich bezig te houden met de bevolkingsadministratie. "Ik ben geen counselor van CBB, maar een directeur met een verantwoordelijke taak," merkt ze op.

Kanapé-Pokie laat verder weten, dat zij geen gedrag heeft gemerkt bij CBB-medewerkers, dat storend is voor de dienstverlening. "Ik heb aangifte gedaan tegen deze personen, omdat het een strafbaar feit is. Ze moeten een lesje leren om niet meer zo om te gaan met CBB," vindt ze.

De directeur vertelt verder dat zij ook aangifte heeft gedaan tegen de ene Chotkan, die aangeeft dat in plaats dat ik aan een versnelde service werk om de paspoorten aanvraag online te doen, ik op CBB geld zit te toucheren van mensen. Hij heeft onwaarheden geschreven op Facebook. "Ik werk al achttien jaar bij het CBB en er is niemand die kan aangeven, dat ik geld heb ontvangen voor diensten van CBB. Die persoon moet nog geboren worden," geeft Kanapé-Pokie aan.

Ze vindt het een verregaande beschuldiging van deze Chotkan. "Om CBB te draaien is geen gemakkelijke taak, want het gaat om een grote organisatie," herhaalt ze. Hij moet komen verklaren bij wie ik het geld heb genomen, waar en waarvoor. "Niemand komt aan mijn naam. Ik doe mijn werk naar eer en geweten," aldus Kanapé-Pokie.

De politie moet achterhalen wie de mensen zijn die deze beschuldigingen doen en verder handelen conform het Wetboek van Strafrecht.

VANDAAG