“We hebben te lang gewacht op de kinderbijslag”

De moeders zitten geduldig te wachten op de uitbetaling van AKB. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

"Ik had niet meer gerekend op de AKB van de overheid. Het heeft te lang geduurd. We hebben te lang gewacht, maar nu die wordt uitbetaald, ben ik gekomen. Ik kan wat ermee doen voor mijn kinderen. Ik hoop niet dat het zolang meer duurt voor de andere uitbetalingen," geeft moeder Janice Barron aan in gesprek met Suriname Herald. De Algemene Kinderbijslag (AKB) moet op tijd worden uitbetaald aangezien de situatie in het land moeilijker is.

De overheid is gestart met de uitbetaling van AKB over de periode 2019. Er is een grote achterstand in de uitbetaling van de kinderbijslag. Naomi Emanuel is ook blij dat ze weer AKB heeft ontvangen. “Mijn dochter was achttien jaar oud toen ik voor het laatst AKB heb ontvangen. Ze is nu 21 jaar oud. Het is al drie jaren dat ik geen AKB meer heb ontvangen voor de andere kinderen,” geeft Emanuel aan.

Gordon Kertopawiro, hoofd Betaaldienst Paramaribo, legt uit dat de achterstand van 2019 die er was is reeds ingelopen. De AKB wordt ook uitbetaald in de districten Commewijne, Wanica en Commewijne. "We proberen ons best te doen om het zo ordelijk mogelijk te houden en ook veilig te doen. De Betaaldienst heeft extra beveiliging ingezet voor de uitbetaling," merkt hij op. Er zijn naast politieagenten en militairen ook leden van de Beveiliging- en Bijstandsdienst (BBS) ingezet.

Voor het binnenland zijn er meer militairen aangevraagd en voor de kustvlakte meer BBS’ers. "We proberen het zo veilig mogelijk te houden, zodat de mensen zich ook veilig kunnen voelen," haalt hij aan. Er hebben zich tot nu toe geen incidenten voorgedaan bij de uitbetaling.

VANDAAG