DNA-lid Ramon Koedemoesoe (ABOP/PL) is van mening dat het systeem van voedselpakketten, hoewel het de armoede niet duurzaam bestrijdt, burgers die het zwaar hebben wel helpt. Dat de vorige regering ermee is begonnen, betekent niet dat het stopgezet moet worden. “De burgers moeten eten,” aldus Koedemoesoe. Zolang het armoedeprobleem nog niet is opgelost en het verstrekken van pakketten uitkomst biedt, moeten zwakke huishoudens worden tegemoetgekomen.
In gesprek met TBN Prime Alert zei de volksvertegenwoordiger dat hij zich realiseert dat zijn partij tijdens de vorige regeerperiode veel kritiek had op de manier waarop de vorige regering lukraak pakketten verstrekte. “Maar we moeten ook voorkomen dat kinderen met een lege maag naar bed gaan,” aldus Koedemoesoe.
De parlementariër stoort zich aan de bureaucratie die de ontwikkeling in het land stagneert. Volgens hem is het duidelijk welke groepen in aanmerking komen voor sociale hulp. De bestanden zijn bekend bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.
Volgens berichten heeft de regering een plan om 53.000 pakketten te verstrekken. Het assembleelid benadrukt dat hij niet tegen dit voornemen is. Voor hem is het belangrijk dat burgers niet met een hongerige maag rondlopen. Hij vindt echter dat er meer dan 53.000 mensen geholpen moeten worden. Dit is naar zijn zeggen een goede start.
Hij ziet de armoede om zich heen toenemen en meent dat het niet een manier is om zieltjes te winnen voor de aankomende verkiezingen. “De nood is hoog en daar moet naar gekeken worden,” vindt hij. Koedemoesoe denkt dat de regering eerder wilde starten met dit project, maar begrijpt ook dat er niet genoeg financiële middelen beschikbaar waren.
Het assembleelid, een voorvechter van lagere prijzen in de winkels, merkt op dat het land op veel drempels stuit die het moeilijk maken de samenleving adequaat tegemoet te komen. Volgens hem zijn er kartels die sterk in hun schoenen staan en nauwelijks meewerken aan het realiseren van lagere prijzen.