Ex-vicepresident en DNA-kandidaat Ashwin Adhin stelt dat hij zich, in het geval van een NDP-regering na de verkiezingen, sterk zal maken voor het welzijn van het volk – en dat begint volgens hem bij de basisbehoefte: voedsel. “Het volk moet kunnen eten.” Er zijn volgens hem tal van urgente maatregelen die een nieuwe regering onmiddellijk zou moeten treffen.
ADVERTENTIE |
Naast voedselzekerheid moet ook het lot van seniorenburgers en minder draagkrachtigen worden verbeterd. Adhin pleit er verder voor dat landbouwers ondersteund worden, zodat zij hun schulden kunnen aflossen. Dat zou bovendien een positief effect hebben op de rijstproductie. Ondernemerschap moet volgens hem een stevige impuls krijgen. Hij benadrukt dat armoede de grootste vijand is en bestreden moet worden. Zijn streven is dat elke burger een gelukkig leven kan leiden.
In het programma De Tafel van Suriname Herald en Rasonic TV benadrukte de politicus ook dat de gezondheidszorg grondig moet worden herzien. Volgens hem is het onacceptabel dat burgers eerst hun verzekering betalen en vervolgens alsnog extra moeten bijbetalen voor medische zorg. In het eerste regeringsjaar zouden op dit terrein al verbeteringen zichtbaar moeten zijn.
Ook vindt Adhin dat er meer uit de goudsector gehaald moet worden, omdat het land dringend behoefte heeft aan extra inkomsten. De NDP is volgens hem klaar om deze uitdagingen aan te pakken vanuit de verantwoordelijkheid die gepaard gaat met regeringsdeelname. Hij zegt met overtuiging dat de partij geleerd heeft van eerdere fouten en nu precies weet hoe zaken beter aangepakt moeten worden.
Het sociaaleconomisch beleid van de huidige regering noemt hij een “humanitaire crisis”. Het volk mag volgens hem nooit meer in zo’n situatie terechtkomen. Wat betreft de koersontwikkeling pleit Adhin voor strengere controle vanuit de Centrale Bank van Suriname.
Hij zou het wenselijk vinden als commerciële banken ook eigen wisselkantoren hebben, zodat de invloed van cambio’s vermindert. Daarnaast stelt hij dat er grote hoeveelheden SRD’s uit de omloop gehaald moeten worden, wat volgens hem de druk op de wisselkoers aanzienlijk zou verlagen.