Google maakt inloggen met vingerafdruk bij diensten op Android mogelijk

Google maakt inloggen met vingerafdruk bij diensten op Android mogelijk

Google maakt het voor Android-gebruikers mogelijk om bij verschillende Google-diensten in te loggen via de vingerafdrukscanner in plaats van een wachtwoord. Dat schrijft Google maandag in een blogbericht.

De optie is vanaf maandag beschikbaar op Pixel-telefoons en wordt de komende dagen uitgerold voor toestellen die werken met besturingssysteem Android 7 of nieuwer.

Via de Chrome-browser kunnen gebruikers bij bepaalde diensten van Google inloggen via de vingerafdrukscanner. Vooralsnog geldt het alleen voor de online wachtwoordmanager van Google. Later wordt het mogelijk bij andere diensten van het bedrijf in te loggen zonder wachtwoord.

Google benadrukt dat een vingerafdruk nooit naar Google-servers wordt gestuurd. “De afdruk blijft veilig op je telefoon staan, alleen een bewijs dat je correct hebt gescand wordt naar de servers gestuurd.”

NU.nl

VANDAAG