‘Opvouwbare telefoon Huawei Mate X komt toch niet in september uit’

Huawei Mate X. Foto: Pocket-Lint

De opvouwbare telefoon van Huawei komt toch niet in september uit, heeft het bedrijf tijdens een persmoment op het hoofdkantoor aan een verslaggever van TechRadar verteld. Het is de bedoeling dat de telefoon nog wel voor het einde van 2019 verschijnt.

De Huawei Mate X is de opvouwbare telefoon van het bedrijf die moet concurreren met de opvouwbare telefoon van Samsung, de Galaxy Fold.

Eerder stelde Huawei de verschijningsdatum van de telefoon al uit naar september, maar daar moet het nu ook op terugkomen. Het bedrijf verwacht de opvouwbare telefoon nu in november uit te kunnen brengen.

Niet alleen Huawei heeft problemen de opvouwbare telefoon in de winkelschappen te krijgen: Samsung heeft de verschijning van zijn opvouwbare telefoon vanwege problemen met het scherm ook uit moeten stellen.

Het is niet bekend waarom Huawei de telefoon niet in september wil uitbrengen. Huawei liet tijdens het evenement weten dat ook al aan de opvolger van de Mate X wordt gewerkt. Deze telefoon zou mogelijk al in 2020 verschijnen.

NU.nl

VANDAAG