Facebook- en Instagram-accounts onlosmakelijk met elkaar verbonden

Instagram en Facebook. Foto: AFP
Print Friendly, PDF & Email

Zodra Facebook eenmaal geconstateerd heeft dat een Facebook- en Instagram-account van dezelfde persoon zijn, zijn de profielen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen het Amerikaanse techtijdschrift Wired.

“Omdat Facebook en Instagram hun infrastructuur, systemen en technologie delen, koppelen we informatie over je activiteiten van onze diensten, gebaseerd op verschillende signalen,” aldus de Facebook-woordvoerder.

Dat gebeurt zelfs als gebruikers hun Facebook- en Instagram-accounts niet expliciet aan elkaar gekoppeld hebben. Het bedrijf kan bijvoorbeeld e-mailadressen, ingelogde apparaten en IP-adressen gebruiken om die koppeling achter de schermen te maken.

Facebook is in 2012, kort na de overname van Instagram, begonnen met het koppelen van de gegevens. Inmiddels heeft het bedrijf plannen om de chatdiensten van de twee sociale media, plus WhatsApp, met elkaar te laten integreren.

Tussen Facebook en WhatsApp vindt momenteel geen datadeling plaats voor commerciële doeleinden. Wel wordt informatie tussen WhatsApp en Facebook uitgewisseld om misbruik, zoals het versturen van spam, tegen te gaan.

NU.nl

VANDAAG