Apple onthult iPhone 11 en 11 Pro met tot drie camera’s achterop

Apple onthult iPhone 11 en 11 Pro met tot drie camera's achterop

Apple heeft de nieuwe iPhones aangekondigd: de iPhone 11 en 11 Pro.

De nieuwe iPhone 11 volgt de iPhone XR op en heeft achterop twee cameralenzen, allebei met resoluties van 12 megapixels. De bovenste camera is een wide-angle-lens, terwijl de onderste ultrawide aanbiedt.

Dat is een upgrade ten opzichte van de XR, die slechts één camera op de achterkant had. Het toestel wordt wederom in meerdere kleuren aangeboden.

De camera ondersteunt voortaan een speciale nachtmodus, waarbij goed belichte foto’s bij gemaakt kunnen worden wanneer er weinig licht aanwezig is. Apple gebruikt speciale software om het beeld beter vast te leggen zonder het onscherp te maken.

De nieuwe iPhone draait op de A13 Bionic, een verbeterde processor die een stuk sneller dan de A12 in voorgaande iPhones moet zijn. Apple belooft dat de batterijduur een uur langer zal zijn dan bij de iPhone XR.

Apple gaat de iPhone 11 in de VS voor 699 dollar verkopen.

iPhone 11 Pro
De nieuwe iPhone 11 Pro is een geavanceerder model dat de iPhone XS opvolgt. Achterop het toestel zitten drie camera’s, die ook gebruikt kunnen worden om een beeld twee keer uit te zoomen. Hierdoor lijkt een foto van verderaf genomen.

Een software-update maakt het later dit jaar mogelijk om zogeheten Deep Fusion-foto’s te maken. De camera maakt negen foto’s kort na elkaar, die worden geanalyseerd en samengevoegd om één mooier beeld te maken.

Het nieuwe oledscherm heeft 458 pixels per inch en een breed kleurbereik. Volgens de techgigant is dit scherm beter dan een regulier retinascherm, waardoor Apple het een Super Retina XDR-scherm noemt.

Geen 3D Touch
Apple is afgestapt van zijn 3D Touch-scherm waarmee de intensiteit van aanrakingen gedetecteerd werd. De 11 Pro gebruikt Haptic Touch, waarbij je het scherm langer moet indrukken.

De iPhone 11 Pro draait op dezelfde A13-chip als de gewone iPhone 11. De batterijduur ligt gemiddeld vier uur hoger dan bij de iPhone XS.

De Pro wordt in twee varianten geleverd, met schermen van 5,8 en 6,5 inch. Het kleinste model wordt vanaf 999 dollar verkocht, terwijl de grotere telefoon minstens 1.099 dollar kost. Ze zijn vanaf 20 september verkrijgbaar.

Nieuwe Apple Watch en iPad
Eerder tijdens de presentatie werd ook een nieuwe Apple Watch getoond, waarvan het scherm altijd aan blijft staan. Dit horloge wordt vanaf 20 september verkocht.

Een nieuw model van de iPad verschijnt eind september. Deze 10,2 inch-tablet kost 329 dollar.

NU.nl

VANDAAG