Netflix test nieuwe beveiliging die delen van account mogelijk kan beperken

Print Friendly, PDF & Email

Netflix is gisteren begonnen met een test die kijkers verplicht om te bewijzen dat ze samenwonen met de eigenaar van het account. Dat kan er mogelijk toe leiden dat het in de toekomst moeilijker wordt om een account met meerdere mensen te delen.

Volgens de voorwaarden van de streamingdienst moeten gebruikers van een account in hetzelfde huishouden wonen. Veel kijkers wisselen desondanks hun account uit met vrienden of kennissen. Vooralsnog hebben noch Netflix noch andere streamingdiensten hier een probleem van gemaakt.

De test, die gisteren begon, vraagt aan een klein aantal gebruikers om te bevestigen dat ze samenwonen met de accounteigenaar. Ze kunnen dit bevestigen middels een sms-bericht of e-mail naar de eigenaar.

Kijkers kunnen er ook voor kiezen om de verificatie later te doen. De melding komt echter terug als ze opnieuw Netflix openen. Volgens Netflix kunnen kijkers uiteindelijk verplicht worden om een nieuw account te openen als de bevestiging uitblijft.

"Deze test is ontwikkeld om zeker te zijn dat mensen die een Netflix-account gebruiken dit ook mogen", aldus een woordvoerder van het bedrijf aan persbureau Reuters.

De streamingdienst benadrukt dat ze continu nieuwe opties test en dat het nog niet zeker is dat deze verplichte verificatie wereldwijd zal worden ingevoerd. Netflix is de grootste streamingdienst ter wereld en telt meer dan 200 miljoen betaalde abonnees.

NU.nl

VANDAAG