Opnieuw wereldwijde storing bij Whatsapp, Facebook en Instagram

Facebook, Instagram en WhatsApp. Foto: AFP
Print Friendly, PDF & Email

Er was vanmiddag weer een wereldwijde storing bij de sociale mediakanalen Whatsapp, Facebook en Instagram. Het is de derde keer in korte tijd. Al duurde de storing dit keer niet lang.

Het regende wereldwijd meldingen op de website Downdetector, die storingen monitort, van mensen die niet meer bij de apps kunnen. Gebruikers meldden dat feeds niet beschikbaar zijn of niet worden vernieuwd, terwijl anderen problemen hadden met geluid en afbeeldingen die niet geladen worden. Ook Facebook Messenger werd getroffen.

Begin oktober lagen de sociale mediakanalen er voor iedereen meer dan zeven uur uit. Veiligheidsexperts gaan ervan uit dat een medewerker toen een mislukte update uitgevoerd heeft. Die storing was de grootste ooit. Het blokkeerde de toegang tot apps voor 3,5 miljard gebruikers van Facebook, Instagram en WhatsApp. Politici riepen daarna op om de monopolie van het bedrijf te doorbreken.

Een week later volgde er weer een storing, die duurde slechts enkele uren. Dit keer waren de sociale mediakanalen binnen een uur weer bereikbaar.

AD

VANDAAG