Piraten-app die Netflix hoofdpijn bezorgde, is definitief ter ziele

Foto: Popcorn Time
Print Friendly, PDF & Email

De illegale app Popcorn Time is definitief stopgezet. Met het populaire programma kon je op een heel eenvoudige manier gratis films en tv-series bekijken. Het vormde daarmee een concurrent voor Netflix, dat meermalen heeft gewaarschuwd voor de opkomst van Popcorn Time.

"Piraterij blijft een van onze grootste concurrenten", zei topman en medeoprichter van Netflix Reed Hastings in 2015. Het programma kwam in 2014 beschikbaar en groeide binnen een jaar uit tot een populair programma om op een illegale manier films, series en andere tv-programma's te bekijken.

Via links in de software konden de gebruikers van Popcorn Time films of series met elkaar delen. De makers vertrokken kort na de introductie bij het illegale programma, maar met de open source code van de app brachten andere ontwikkelaars nieuwe versies uit.

De groep achter de app hebben aan verslaggevers van financieel persbureau Bloomberg en andere media laten weten dat Popcorn Time is stopgezet, maar noemden geen reden voor hun besluit.

Tijdens de pandemie groeide in Hollywood de ergernis over filmpiraterij omdat veel films te zien waren op illegale streamingdiensten terwijl de bioscopen nog gesloten waren en er dus geen kaartverkoop was.

Filmstudio's stappen soms naar de rechter om maatregelen af te dwingen tegen Popcorn Time, The Pirate Bay en andere illegale websites en apps die het mogelijk maken om zonder te betalen films te bekijken of te downloaden.

NU.nl

VANDAAG